Motorsport och betting

Betting, eller spela online på nätet, känner alla till. Vanligtvis brukar det vara fotboll, hockey och hästar det gäller. Man kan spela på de stora ligorna och serierna men även på matcher på betydligt lägre nivå, nästan klubbnivå. På senare år har det kommit många fler alternativ, många fler sporter, allt från schack till dart och e-sporter. Så fort det kommer ett större sportevent kan man spela på olika händelser, lopp, matcher och målskillnader.

Men varför ska betting alltid vara för den som gillar fotboll, hockey eller trav kan man undra. Så är det absolut inte längre. På den populära spelsidan 10Bet kan du spela på motorsport också. Det finns Formel 1, Nascar, Moto GP och SuperCars Gold Coast 600 bland annat.

Här har vi alltså något för den som vill kombinera sina intressen för både betting och motorsport. Skulle man inte hitta vad man söker så kan man alltid titta runt lite mer. Utländska bettingsajter kan ha andra motorsporter också, och det är inte ovanligt att man kan hitta bättre odds, bland annat på motocross. Man kan spela på det mesta, vem som vinner, vilken motorcykel vinnaren kör, en varvtid för en viss förare, vem som bryter först och mycket mer.

För att lyckas bra med sitt spelande bör man ha lite bakgrundsinformation om det man spelar på. Ska man exempelvis betta på Formel 1 och vill att det ska ge största möjliga extraslant i fickan gäller det att kolla upp formtoppar och kvalificeringar, startpositioner och tider. Precis samma sak som när det gäller betting på trav och galopp. Heta stalltips har alltid varit eftertraktat inom bettingvärlden, vilken sport det än gäller.

När man spelar på något brukar man oftast vilja följa matchen eller racet för att se hur det går. Vad kan vara bättre än att sitta hemma i tv-soffan, om man nu inte har förmånen att vara på plats direkt vill säga, och följa sin favoritsport samtidigt som man bettar och har chansen att kamma hem lite extra fickpengar? Ofta är man ganska insatt i sin favoritsport och behöver inte göra så mycket bakgrundsarbete, eftersom man ändå har koll på den biten via sitt intresse. Man följer serietävlingar, läser resultat, nyheter och artiklar om forskning, framsteg och rekrytering. Man följer sitt team eller lag precis lika bra som vilken fotbollssupporter som helst hade gjort, om det nu vore fotboll vi syftade på.

Motocross, speedway och enduro är inom motorsporten, ganska populära grenar att spela på både i Sverige och utomlands. Motocross och speedway växer undan för undan och internationellt har det blivit mycket större än tidigare. Man kan betta på inhemska ligor, världsmästerskapen och större internationella tävlingar. Glöm bara inte att kolla upp och titta igenom oddsen mellan olika spelbolag innan du satsar några pengar.

Gör man sitt bakgrundsarbete tillräckligt bra så kanske man har råd att byta ut soffan mot en plats på läktaren till samma tävling året efter. Vi är väl också många som skulle kunna tänka oss helt utan reservation att avnjuta Monacos Grand Prix ifrån en lustyacht i hamnen…